FAQ

Vilka står bakom “Take Concrete Action”
Vi är en blandad skara klimataktivister ifrån olika delar av Sverige som har tröttnat på politikers oförmåga att få saker gjort i miljö- och klimatfrågan, därför arrangerar vi aktionen “Take Concrete Action”. Vi vill att du kommer med oss till Gotland och stänger ner Cementa – för en värld värd att leva i!

När var hur?
25e till 27e Augusti samlas vi och genomför aktionen i Slite på Gotland. Exakt plats kommer senare.

Hur kommer jag i kontakt med er? 
Skicka oss ett mail på takeconcreteaction@riseup.net
eller skriv till oss på sociala medier!

Har ni social medier? 
Självklart! Följ, dela och like:a oss på: 
Facebook: https://www.facebook.com/takeconcreteaction
Instagram: https://instagram.com/takeconcreteaction

Hur deltar jag?
Kom till Gotland 25e-27e Augusti och delta i aktionen! Sprid information om aktionen, om Cementas förstörelse, arrangera info-möte i din stad och peppa alla du känner att åka med! Skriv ut affischer och flyers här!

“Jag kan inte/vill inte åka, men jag vill ändå hjälpa till. Vad kan jag göra?”
Sprid infon i dina kretsar och på sociala media! Skriv ut affischer och flyers här! Det går även bra att donera pengar för att täcka våra utgifter via vår fundraiser eller swisha oss på 1232525889 (India Däck kulturförening). Märk med TCA!

Kan ni komma till min stad och hålla ett info-möte eller träning? 
Ja, mer än gärna! Skicka oss ett mail på takeconcreteaction@riseup.net så kan vi komma och informera om aktionen och hur det går att delta! Om ni är en grupp kan ni gärna berätta var ni befinner dig, hur många personer som är intresserade av att delta och om ni har några önskemål om när du ska komma/inte komma!

Vad innebär en massaktion? 
Tillsammans är vi starka. En massaktion innehåller en mångfald av sätt att delta på. Oavsett om du aldrig deltagit i en klimataktion förut eller om du har vanan inne, kan du bidra till att stoppa Cementa. Vi kommer använda oss av en så kallad finger-struktur med demonstrationer och grupper som agerar kollektivt, med olika nivåer och roller i deltagandet. Det kommer även att gå att ordna andra saker i koppling till aktionen, och alla bidrag uppskattas. Var kreativ! Vårt mål är att stänga ner Cementas produktion i Slite genom fysiska blockader.

Kommer det ordnas aktionsträningar?
Absolut! Det är oerhört viktigt att vi är förberedda innan vi går ut i aktion. Vi har tränare över hela Sverige som planerar aktionsträningar både före aktionen och på plats dagen innan. Om ni är en grupp, meddela oss var ni befinner er, hur många som är intresserade av att delta och om ni har några önskemål om när ni ska komma/inte komma! Vi kan också dela med oss av våra resurser om du själv är tränare, säg bara till!

Finns det inte större klimatproblem än cement?
Det ena utesluter inte det andra. Cement är ett enormt stort problem både ur miljö och klimatsynpunkt, vilket vi skriver om längre ner på denna sida. Vi är en del av den globala miljörörelsen och är solidariska med andra initiativ som agerar gentemot klimatförstörelsen på ett kollektivt sätt och uppmuntrar till fler aktioner. Vi ser denna aktion som en start på återkommande massaktioner för miljön som kan beröra även andra frågor, och ser Cementa ett bra mål för en realistisk storskalig massaktion som får faktiskt och direkt inflytande.” Läs mer om Cementa och klimatet här